Pages

Friday 5 September 2014

Ciocolata cu alune


In sfirsit, am gasit o intrebuintare pentru alunele noastre super proaspete, culese chiar de noi si in cantitati impresionabile, asa cum am povestit. Ca de obicei, cind nu prea stiu ce sa fac, ma trezesc pregatind o prajitura. Ei, de data asta nu a fost chiar o prajitura, ci ceva mult mai nasol, adica ciocolata cu alune. Sa nu creada cineva acum ca am facut EU ciocolata. Nu cunosc reteta ciocolatii de casa si nici nu vreau sa o aflu vreodata. Nu e deajuns ca stiu altii s-o faca??! Daca vrea cineva sa-mi pricinuiasca un rau, atunci cea mai simpla metoda ar fi sa-mi daruiasca cit mai multa ciocolata dintr-o data, caci e sigur ca o voi extermina instantaneu, ascunsa intr-o camera inchisa cu cheia, si sigur nu-mi va merge bine dupa aceea. "It's like my own personal brand of heroine" pentru cine cunoaste citatul. In fine, am facut aceasta combinatie de ciocolata cu alune proaspete-proaspete si a iesit foarte buna.

Ingrediente:
- 125 g ciocolata (simpla sau cu lapte) de foarte buna calitate
- 75 g alune (cintarite dupa curatare, bineinteles)

Mod de preparare:
  • Alunele se curata de coaja. Nu pierdeti timpul cu indepartarea pielitei, important este sa aveti grija sa nu mai ramina nici o bucatica de coaja, oricit de marunta ar fi, caci poate fi foarte neplacut sa va treziti cu ea intre masele (vorbesc din experienta personala). O data acest pas finalizat, rezultatul poate arata in felul urmator:


Vedeti ce mari, frumoase si proaspete au fost alunele noastre.

  • Urmatorul pas al procesului technologic este iarasi de o mare complexitate, si anume consta in maruntirea alunelor. Deci dupa utilizarea fortei a urmat o proba de motricitate fina, lasata in raspunderea copilului, care si-a achitat sarcina cu succes. In mare, nu a facut decit sa taie alunele in feliute nu foarte subtiri. E de mentionat ca virgula copilul a si consumat o cantitate apreciabila de alune crude, raw adica - ca sa inteleaga toata lumea, ceea ce nu e putin lucru.


  • Ciocolata se rupe in bucatele (o metoda simpla e sa se loveasca tableta de ciocolata de masa, bineinteles fiind inca in ambalajul ei, nedesfacut). Apoi se topeste la foc mic, intr-o craticioara de inox. Se adauga alunele maruntite si se amesteca. Compozitia se intinde pe o hirtie de copt, in strat cit de gros doreste fiecare. Se pune cu totul pe o farfurie mai intinsa (sau tava) si se da la congelator pentru jumatate de ora.
  • Se poate apoi imbucati. Arata cam ca acele ciocolati mai 'de casa' care se vind la preturi piperate la magazinele de specialitate.
O idee buna ar fi de adaugat citeva stafide, cu siguranta este yummy yummy. Sau, pentru o nota exotica, ca sa nu zic sofisticata, boabe de piper rosu. Sau niste sare roz de Himalaya...STOP!!! .. aici nu zice nimeni nimic? Sarea banala de mina este buna si ea, ca doar e si aceea clorura de sodiu in proportie de 99,9999%.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...